Många älskar att åka ut och fiska på sommaren. Det gäller även för de som uppskattar vinterfiske och att pimpla. Men ser vi till när solen skiner och skogen bjuder på färska bär så är det helt klart en tid då det är magiskt att åka ut och fiska med vänner och släkt. Den som har ett fiskespö kommer långt på fisketuren men ni får absolut inte glömma all grym utrustning som behövs för att rensa och ta hand om fisken när den kommer upp.

Fiske i skymning

När du ska planera fiskeresan så är det en god idé att samtidigt samla på dig alla de utrustningarna som du behöver. Exempelvis är det inte så kul att hamna i skogen och vara utan något, det är inte bara att vända hem och hämta dina prylar direkt.

Viktigt att ha med sig

Det absolut viktigaste att ha med sig på fiskeresan är helt klart:

  • Victorinox kniv från Active Outfit, går du hemifrån utan den så, måste ni nog åka hem igen. Kniven är utrustad med allt som kan tänkas behövas för att rensa fisk, öppna dryck och tälja en pinne.
  • Tält och sovsäck, visst kan man sova under bar himmel men det är knappast optimalt i närheten av vattnet där myggen förökat sig stadigt. Vilket leder oss till nästa punkt
  • Myggmedel, du kan välja att vara en hård snubbe eller brud men myggen och knotten är inte nådiga, helst inte i skogen där det finns gott om vatten och brist på blod.
  • Vattentåliga kläder, det blir blött, oavsett om det regnar eller inte. Därför är det viktigt att ha gummistövlar, regnjackor och funktionella byxor. Allt för att komma naturen nära utan att blöta ner fötterna.

Det är självklart också ett måste att ha sin fiskeutrustning med sig, såsom extra lina och drag. De går ofta åt som smör i solsken, glöm inte hinkar och allt som kan tänkas behövas vid effektivt fiske, agn och dylikt är såklart något man tar på plats och då behövs förvaringskärl.