Nu när sommaren närmar sig med stormsteg är det hög tid att leta fram de gamla fiskeställen ur garderobens innanmäte och se till att sjösätta båten i tid.

Redan när vårens första värmande solstrålar lägger sig över stugan börjar några få tappra ge sig ut på sjön för att fiska men den riktiga utmaningen är sommarens gäddfiske. Som de flesta är väl medvetna om är högsäsongen för gäddfiske egentligen mot hösten då de riktiga gammelgäddorna hunnit äta upp sig men om man vet knepen går fjolårets gäddor att fånga redan i juli. Men var inte alltför ivrig. Det viktiga är att först och främst införskaffa rätt utrustning och i början av sommaren brukar det ofta vara rea på fiskedrag och kastspön så det gäller bara att vara tålmodig.

Utmana dig själv och dina fiskekunskaper!

Nog för att gäddfiske i Stockholms skärgård eller i Göteborgs omnejd är en fantastisk upplevelse i sig bör nog kommenteras att du finner den riktiga fiskelyckan uppe i norr i Norge. Här finns flera klara älvar och åar där laxen leker och öringen simmar i tusental så för den riktige fiskefantasten är Norge ett väl valt fiskepalats att besöka. Här kan man tidiga mornar se hur laxen hoppar uppströms och i lugnare vatten glänser öringens ryggar då de speglas mot vattenytan. Men för den riktigt äventyrslystne fiskaren rekommenderas att Norge besöks under början av året då havskustfisket har sin högsäsong och om man är intresserad av fler utmaningar är atlantlaxen en fisk som måste fångas. Denna hittar man runt omkring i hela atlanten och även i svenska vatten men ett tips är nästan vara garanterad att fånga denna raritet är att besöka Skottland där laxsäsongen pågår under hela året. Dock ska fiskaren alltid komma ihåg att vårt svenska fiskeparadis hittas i Jämtland och Härjedalen där ingen fiskare går hungrig!