För den entusiastiske fritids-och nöjesfiskaren är sjölivet en viktig del av att kunna koppla av när man fiskar. För även om det är en spännande aktivitet med mycket fart så är det samtidigt en plats där man kan hitta ett andrum och ett skönt avbrott från vardagen. Dels har havet och sjöarna i sig en lugnande effekt.

Att vara så nära naturen när man fiskar gör att man ofta automatiskt blir lugnare. Oavsett om man ankrar för en fiskestund med sin segelbåt eller om man befinner sig i ekan på en lugn sjö.

 

Två män i båt på väg ut mot fiskeAnsvarsfullt fiskande

Rep är vad man använder mycket när man seglar. När man fiskar är det dock en annan variant som blir så betydligt mycket viktigare. Nämligen fiskelinan. Förutom den utrustningen som behövs är det i stort mycket som påminner när det gäller det att fiska och att befinna sig på sjön. En fördel när man fiskar är ju givetvis att man gillar vatten och tycker att det är intressant. Samtidigt som man under alla aktiviteter på sjön bör tänka på att ta sig eget ansvar. Som att inte skräpa ner utan ta med sig allt avfall tillbaka hem och på att kasta tillbaka sådan fisk som man inte kommer att äta.
Lika rogivande som att fiska från en eka kan det vara att stå vid en brygga eller vid strandkanten, för den som inte har möjligheten att ta sig ut med den båt eller helt enkelt helst står kvar med bägge fötterna på marken. Här finns chansen att ge sig ut med ett tält, några goda vänner och mat i fall fiskelyckan inte skulle visa sig från den bästa sidan. För att kunna njuta av några fina stunder tillsammans.