Vi människor är i behov av bland annat fettsyran Omega 3 i vår kost. Detta ämne finns i fisk men också i fiskolja. De olika fettsyror kan fås genom att äta fisk omkring tre gånger per vecka, men det har även blivit populärt med naturtillskott. För alla dem som gillar att fiska och även att äta fisk, brukar intaget av de nödvändiga fettsyrorna komma automatiskt.

Anledningen till varför man bör tänka på att få tillskott från havet, är att vi behöver syrorna för våra blodkärl och vårt hjärtas skull.

Men även om man fiskar mycket, är det inte säker att man också tillagar de fiskar man får upp. I många av de större tävlingarna släpper man alltid tillbaka den fångade fisken i havet igen.

Jakten efter största gäddanGäddor på brygga

Vid Gävlebukten har man i början av oktober haft två stycken stora gäddfisketävlingar. En av vinnarna är Thomas Larsson, som tipsar om att det är vid denna tid på året som den bästa fiskesäsongen, när det gäller att fiska gädda vid kusten, sätter igång. Han ger även tips som:

”Gäddfiske vid kusten sent på hösten är det samma som att fiska grunt, är ett tips från Thomas. De stora gäddorna vill ha rejäla munsbitar. Gärna braxen. Ofta är det bästa fisket i vikar där det är bara en meter djupt eller däromkring. Där håller braxnarna gärna till nu på hösten, och det har gäddorna lärt sig. Att kustgäddorna jagar inne på grunt vatten innebär att det finns goda möjligheter att komma åt dem även från land.”

Är man intresserad av att bli bättre på att fiska, kan man gärna vara med på en tävling för att se hur proffsen, som Thomas, gör för att säkra fiskelyckan.