Jakttorn på fältDet klassiska jaktornet, som hos vissa blivit så pass förknippat med jakten av just älg att det till och med kallas för älgtorn, är en van syn för rutinerade jagare. Fördelen är naturligtvis att förbättra sikten och på så sätt också förbättra både resultatet och säkerheten under jakten.

Ett jakttorn är inte som ett helt vanligt torn då det saknar bra fönster till skillnad från många andra byggnader. Sanningen är att tornet saknar både fönster och dörrar helt och hållet. Detta för att man ska kunna handla så fort man behöver. Något som naturligtvis gör vistelsen något kallare, vilket man kanske inte kommer att märka bara man har tillräckligt med kläder på sig.

Vikten av att inte märkas

Att jaga under vakjakt och drevjakt är både rogivande då man är ute i naturen och spännande eftersom att man alltid är beredd på att något ska hända. Trots spänningen och dess adrenalinkickar så förekommer det också stunder då man känner att tiden tycks gå väldigt långsamt.  Samtidigt kan man inte sysselsätta sig med vad som helt. Då man är med i ett jaktlag krävs det att man tar sitt ansvar vilket leder till att man verkligen behöver hålla utkik över vad som händer över kalhyggena eller vid åkrarna. Dessutom måste man vara väldigt tyst för att inte störa eller riskera att bli upptäck. Något som skulle kunna äventyra hela jaktlyckan. Så vad skulle man då kunna göra? Under jakten, mer än någonsin tidigare, får man den tid till reflektion och egna tankar som man kan ha svårt att hinna med under vardagarna annars. Något som många ofta efterfrågar.